Magalhaes 33

Al bloc s’hi poden veure pancartes denunciant la situació. Foto: Línia Sants

Un grup de veïns, assessorats pel Sindicat de Llogateres, han denunciat amenaces, agressions físiques i sabotatges per fer-los fora del bloc del número 33 del carrer Magalhães, al Poble-sec. A l’edifici hi ha cinc pisos petits, quatre dels quals estan ocupats i un altre en règim de lloguer.

Fa uns dies una empresa anti okupes els va treure la porta de la finca i va deixar l’edifici “obert al carrer i accessible per a qualsevol”, expliquen en un comunicat. Des de llavors, els veïns s’han vist obligats a fer guàrdies de 24 hores “per a evitar nous sabotatges a les instal·lacions i preservar la seguretat de les habitants”.

Els veïns detallen que també els han sabotejat l’aigua i la llum. A més, els propietaris s’han negat a reparar les destrosses causades per a fer fora els inquilins, que han hagut d’arreglar-les amb els seus propis diners.

Sis denúncies i dues querelles

El propietari de l’immoble, un fons d’inversió rus, fa temps que intenta fer fora els habitants de l’edifici. De fet, des de fa tres mesos, expliquen els afectats, estan patint un assetjament que els ha obligat a interposar sis denúncies als Mossos d’Esquadra i dues querelles contra el fons.

El 19 de febrer els veïns van interposar una denúncia administrativa per assetjament immobiliari a la Unitat d’Assetjament d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta denúncia es va ampliar el 20 de març amb els nous fets, inclòs el robatori de la porta de la finca. Segons expliquen en un comunicat, no tenen constància que des del consistori s’hagi fet cap acció per esbrinar els fets denunciats.

Aquest dilluns, les veïnes i representants del Sindicat van entregar una carta a una advocada que consta com a apoderada solidària del fons demanant-li que s’aturin les relacions amb l’empesa anti okupa i que es retorni la porta a la finca de manera immediata.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram