solar Hostafrancs

El Meeting Point del solar del carrer Diputació. Foto: Creu Coberta

El debat ciutadà sobre els futurs equipaments que l’Ajuntament destinarà als solars del carrer Diputació-Creu Coberta arribarà, per fi, al febrer. I és que entitats i grups municipals podran dir la seva en un cicle de debats monogràfics que organitzarà Ràdio Hostafrancs amb el suport del Districte que es dirà ‘Espai Diputació’ i que s’allargarà fins a les dues primeres setmanes de març.

El secretari de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs, Jordi Clausell, explica que, abans de l’actual, ja fa dos mandats que reclamen que s’aprofiti el solar: “Fa uns dotze anys que discutim quin equipament construir i encara no s’ha fet res”. Clausell afegeix que Hostafrancs “és un dels barris que no té cap reserva d’un solar destinat a equipaments del barri”. De fet, continua dient que l’entitat veïnal de la qual forma part no té local propi i estan pagant un lloguer que “està a punt d’acabar-se”.

Aquesta no és l’única petició que fa Clausell. Des de l’Associació de Veïns demanen que l’edifici que es construeixi al solar vagi destinat a totes les entitats del barri que tampoc tenen local i a cobrir les necessitats de la gent gran que “tampoc disposa de cap equipament”. Per últim, demana agilitat en el procés burocràtic “per no haver d’esperar una altra legislatura”.

Així doncs, el futur del solar encara no està a l’agenda dels projectes immediats d’inversió del consistori, però començar a trobar el consens és un dels primers passos. Amb tot, la primera sessió de debat serà el pròxim 7 de febrer a partir de les 18 h a la carpa del Meeting Point instal·lada al mateix espai.