Lluís Llanas, president dels comerciants de Creu Coberta. Arxiu

La setmana passada es va conèixer que dues de les entitats més emblemàtiques del Districte, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i els Castellers de Sants, van ser distingides amb la Medalla d’Honor de la ciutat, un guardó que reconeix la seva tasca per “ajudar a construir una societat més cohesionada, justa, inclusiva i solidària”. L’acte de lliurament de les medalles es va realitzar el passat dimecres al saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i va comptar amb la presència de l’alcalde Jordi Hereu, entre d’altres personalitats del món de la política i la societat civil.

Pels Castellers de Sants, aquest guardó posa la cirereta a una temporada farcida d’èxits, mentre que l’Associació de Comerciants de Creu Coberta veu reconeguda la seva tasca en favor de la promoció del teixit comercial de Sants i la seva implicació en l’organització d’actes populars com la Festa Major d’Hostafrancs.

La cerimònia va servir per repartir un total de 25 medalles; cinc foren triades pel Consell Plenari de l’Ajuntament, mentre que cadascun dels deu districtes de la ciutat en concedien dues. A nivell de ciutat, els premiats van ser l’activista en defensa dels drets dels pobles sense estat, Aureli-Ignasi Argemí Roca, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), el músic Eulogio Dávalos Llanos, l’Hermandad de Nuestra Senyora del Rocío de Barcelona i la fotògrafa Montserrat Sagarra i Zacarini.