Parc Can Batlló

Es preveia que les obres acabessin abans de finals d’any. Foto: Ajuntament

Al final sí que passarà: les obres de la primera fase del parc de Can Batlló s’allargaran a causa de les troballes arqueològiques de l’època romana que van sortir a la llum recentment. Així ho va anunciar fa uns dies el regidor Marc Serra al Consell Plenari del Districte, ja que els arqueòlegs han de seguir treballant sobre el terreny perquè “creuen que hi podria haver alguna cosa més”. Davant d’aquesta situació, Serra va preferir no dir fins quan es podran allargar les obres o quan s’acabaran. Tal com va recalcar, “primer caldrà veure i valorar com les possibles troballes afecten els temps previstos en el projecte”.

50 anys esperant

Tot i que això significa que, segurament, les obres no s’acabaran en el moment que estaven previstes –abans de finals d’any–, un integrant de la Comissió de Veïns de la Borderta, Enric Jara, es mostra bastant optimista. Des del seu punt de vista, les troballes no haurien d’implicar “gaire retard”, ja que la zona del futur parc “és molt gran” i, tal com diu, es pot anar avançant en altres àrees mentre es fan les investigacions arqueològiques. “A nosaltres no ens agradaria que s’endarrerís gaire perquè fa més de 50 anys que esperem aquest parc”, recorda Jara.

El projecte

Per tal d’entendre fins a quin punt es pot endarrerir el projecte del parc és útil recordar que contempla que hi hagi pistes esportives, horts urbans, jocs infantils, una àrea d’esbarjo per a gossos i un petit bosc, entre altres. Tot el parc serà, en principi, de 26.000 metres quadrats.