Collboni, durant la seva intervenció d’avui a Mercabarna. Foto: Twitter (@jaumecollboni)

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha aprofitat la seva compareixença d’avui per anunciar la compra, per part de Mercabarna, d’una parcel·la de la Zona Franca a un preu de 70 milions d’euros, per reivindicar que Barcelona està molt lluny de viure un moment de decadència, un missatge que en els últims mesos ha anat agafant força en alguns sectors, especialment econòmics i empresarials però també entre part de l’oposició.

Durant la seva intervenció, Collboni ha tirat d’ironia i sarcasme i mentre anava enumerant els diferents projectes econòmics que estan en marxa a la ciutat o que aviat ho estaran, afegia un sarcàstic “estem en plena decadència”. A la llista que ha detallat Collboni, hi havia, entre d’altres, la mateixa inversió de Mercabarna, la decisió de Pepsico d’ubicar el seu ‘hub’ internacional a la ciutat, l’obertura per part de Microsoft del seu nou ‘hub’ d’intel·ligència artificial, l’augment de la contractació d’oficines “d’un 136%” durant el primer trimestre d’aquest any amb relació al primer de l’any passat o els 30 edificis en construcció que hi ha al [email protected] també d’oficines.

“Dia històric”

Pel que fa a la inversió de Mercabarna, Collboni ha assegurat que avui era un “dia històric” perquè l’anhelada ampliació tira endavant en una parcel·la de la Zona Franca que li permetrà créixer un 22% en superfície. Es tracta de 174.000 metres quadrats en un solar situat entre els carrers F i E, propietat del Consorci de la Zona Franca (CZF) que acollirà noves companyies que aportin valor afegit al producte fresc, una incubadora vinculada a projectes d’alimentació sostenible, empreses agrologístiques intermodals o companyies de transport sostenible d’última milla. S’espera que amb l’ampliació es creïn entre 2.500 i 3.000 nous llocs de treball al “mercat més gran del sud d’Europa”, ha conclòs Collboni.