L’Arnau, motiu de controvèrsia entre govern i oposició. Foto: Línia Sants

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament i responsable de l’àrea de Cultura, Jaume Collboni, va anunciar dimarts passat durant la comissió de Cultura que el nou teatre Arnau s’inaugurarà el 2019 o, com a molt tard, el 2020.

Segons va avançar La Vanguardia, Collboni no va detallar com serà el nou equipament cultural i es va limitar a assenyalar que es tractarà d’un “espai escènic útil”. Durant la comissió, Enric Torrellas, el cap de projectes arquitectònics de l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), va detallar el mal estat en el qual es troba l’edifici, cosa que provoca que només hi pugui accedir bombers i tècnics.

Per la seva banda, segons la mateixa informació de La Vanguardia, l’oposició va demanar al govern que no enderroqui del tot l’Arnau i en conservi tot el que sigui possible. Uns dies abans, CiU ja havia registrat un prec a l’executiu on li recordava que el teatre “està catalogat amb el nivell C, que impedeix el seu enderroc, sigui total o parcial, i que en qualsevol cas exigeix la conservació dels elements protegits a la fitxa urbanística”. Durant la comissió, el regidor de CiU, Jaume Ciurana, va apostar per una “rehabilitació integral” i va posar com a exemples de casos que no ha calgut enderrocar “la sala Beckett o el mercat de Sant Antoni”.

En la mateixa línia de CiU es va moure ERC. Juanjo Puigcorbé es va preguntar el següent: “Tiraran a terra l’últim teatre de barraca de Barcelona?”, per tot seguit afegir que “és història de Barcelona i volem un informe complementari que digui quines parts de l’edifici es podrien conservar”.

A banda del debat sobre l’enderrocament, el procés participatiu per dissenyar el futur espai continua el seu curs. En el procés hi participa la plataforma Recuperem l’Arnau, mentre que Salvem el Teatre Arnau va anunciar que es retirava del procés quan l’Ajuntament va anunciar que l’edifici s’havia d’enderrocar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram