Colau

Colau ha estat rebuda per un grup de simpatitzants després de declarar sobre el Bloc Llavors. Foto: Pol Solà/ACN

L’alcaldessa, Ada Colau, ha negat aquest dilluns al jutjat que ella intervingués de cap manera en les propostes de sancions al fons inversor Vauras, propietari de l’anomenat Bloc Llavors al barri del Poble-Sec, per no haver ofert lloguer social a famílies vulnerables que volia desnonar.

Colau ha declarat com a investigada per prevaricació i coaccions arran de la querella de Vauras, i ha assegurat que ella va delegar totes les funcions en matèria d’habitatge i drets socials en els regidors i els treballadors municipals. L’alcaldessa, que ha estat aclamada per seguidors a les portes de la Ciutat de la Justícia, ha declarat un quart d’hora i no ha respost a les preguntes de l’acusació.

Els fets es remunten al 2020 quan el fons Vauras va querellarar-se contra l’alcaldessa, Ada Colau, contra els regidors Lucía Martín i Marc Serra, i contra una funcionària del consistori per la sanció de 417.000 euros interposada el 2019 per l’Ajuntament per incomplir la normativa. La querella va ser arxivada en un primer moment, però a l’abril l’Audiència va ordenar reobrir-la.

La declaració de Serra i Martín

Divendres va ser el torn de declaració de la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, i el del districte, Marc Serra. Ambdós van assegurar que en tot moment van actuar amb legitimitat i legalitat respecte a l’anomenat Bloc Llavors.

El jutjat els investiga per prevaricació i coaccions. Tots dos i una funcionària van declarar que sempre van complir la llei d’habitatge que obliga els grans propietaris a oferir habitatge social a les famílies que no poden pagar el lloguer.

En sortir de la declaració a la Ciutat de la Justícia, on els esperaven una trentena de veïns i simpatitzants, Serra i Martín van afegir que estaven tranquils perquè s’havien pogut explicar i “desmuntar les acusacions infundades, amb errors i mentides” de l’acusació. Alhora van qualificar la querella de Vauras de no tenir “cap rigor”.