Veïns celebrant la suspensió d’un desnonament. Foto: Bloc Llavors (S. Esclasans)

El conflicte entre les sis famílies que ocupen sis pisos del bloc situat al número 38 del carrer Lleida, conegut com a Bloc Llavors, i la propietat de l’immoble, Vauras Investment segueix.

Després que el passat 13 de gener se suspengués el desnonament que estava previst per decisió de la jutgessa basant-se en el nou decret de la Generalitat en matèria d’habitatge, la batalla que hi ha ara oberta és la del lloguer social per a les famílies. A banda de la suspensió del desnonament, la jutgessa també va donar cinc dies hàbils a Vauras perquè fes una oferta de lloguer social a les famílies però des del Sindicat de Barri del Poble-sec, que lidera les reivindicacions de les famílies, van denunciar un cop acabat el termini que l’oferta no s’havia fet. Vauras tenia l’opció de recórrer la decisió judicial.

Tot plegat va provocar que divendres passat l’Ajuntament li enviés un requeriment a la propietat on se l’insta a oferir lloguer social a les famílies d’acord amb el nou decret llei de la Generalitat. Al document, el consistori avisa que, si no es compleix la petició, hi ha la possibilitat d’imposar “multes coercitives” que poden incloure una “expropiació forçosa i sancions”.

En paral·lel, el Sindicat de Barri i les famílies tenen previst denunciar Vauras per la via administrativa, al mateix temps que tenen previst demanar a la jutgessa que porta el cas que “aturi preventivament els desnonaments fins que Vauras compleixi la llei o s’hagin resolt els diferents processos administratius empesos tant per les famílies com per l’Ajuntament”.