El Paral·lel, un dels carrers més emblemàtics de la ciutat. Foto: Línia Sants

L’Ajuntament va anunciar dos dies abans que s’acabés el 2017 la seva decisió de blindar el Paral·lel de nous bars i activitats turístiques durant un any mentre no estigui dissenyat el nou pla d’usos d’aquesta emblemàtica avinguda.

El consistori va fer pública la seva decisió de suspendre durant un període de 365 dies la concessió de llicències a nous locals de pública concurrència, com són, per exemple, bars i restaurants, establiments de lloguer de bicicletes o les botigues de conveniència (establiments de menys de 500 metres quadrats amb un horari superior a les 18 hores que obren cada dia de l’any), entre d’altres.

En declaracions als mitjans, la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va afirmar que el Paral·lel ha de ser “per als barris i els veïns” i no un carrer “d’una activitat exclusiva”, fent referència al turisme. Pérez va remarcar que l’objectiu del govern municipal és “dinamitzar econòmicament” l’avinguda i especialment el seu comerç amb “mesures específiques” que incloguin “una cultura de proximitat i de base comunitària”. Aquesta nova realitat que busca implementar el govern municipal contrasta, segons la regidora, amb una concepció d’obra “faraònica” que fins ara havia predominat al Paral·lel. 

Aquesta decisió de l’Ajuntament arriba després que al principi de l’actual mandat l’equip de l’alcaldessa Colau aturés la reforma impulsada per l’anterior govern, que diferents plataformes veïnals rebutjaven, i que va provocar que quedessin sense reurbanitzar els dos extrems de l’avinguda.

“BONA NOTÍCIA”
La decisió de l’Ajuntament ha estat qualificada per la plataforma Som Paral·lel de “bona notícia”. Un dels seus portaveus, Xavi Latorre, afirma a aquesta publicació que “la reforma impulsada per l’anterior govern afavoria la massificació”. Latorre afegeix que ara caldrà aconseguir un pla d’usos que aposti per una avinguda “pensada pels veïns”. El següent repte de la plataforma, afirma aquest portaveu, és que el procés participatiu per fer el nou pla d’usos “garanteixi la veu dels veïns”.

Per la seva banda, Antoni Reig, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, afirma que és important aconseguir que “el Paral·lel sigui pel veïnat i no acabi sent un carrer monotemàtic com ho són Blai o Parlament”. Al mateix temps, però, demana que “es facin les obres de les dues puntes de l’avinguda per acabar la reforma urbanística”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram