Borinots pregó

Els castellers actuaran durant el pregó de les festes. Foto: Borinots

Els Castellers de Sants, també coneguts com a Borinots, tenen gairebé 30 anys de vida. Són tot un símbol de la cultura popular santsenca, i és per això que no és d’estranyar que tinguin la seva pròpia programació a la Festa Major de Sants, plena d’actuacions i altres activitats que, com gran part del veïnat, esperen amb moltes ganes. “Ens fa molta il·lusió viure aquestes festes”, diuen des dels Borinots.

“Ens fa molta il·lusió viure aquestes festes”, assenyalen des de la colla castellera

Pel que fa als castells, expliquen que un dels més especials es farà durant el pregó del pròxim dissabte 20 d’agost al parc de l’Espanya Industrial. Un altre que tindrà encara més pes serà el del dissabte 27, que es farà en el marc d’una actuació que tindrà lloc a la plaça de Bonet i Muixí. El més important arribarà just després, quan els Borinots faran un pilar caminant d’uns 500 metres d’altura que deixarà la plaça per arribar al parc de l’Espanya Industrial. És a dir, recorreran mig quilòmetre fent gala de la seva estima pel barri i la cultura popular.

Les activitats

Més enllà dels castells, els Borinots també han organitzat altres activitats que tindran lloc en un espai obert dels voltants del carrer Viriat, com ja han fet altres anys. Algunes d’elles, afirmen, són un concurs de paelles, animacions infantils i vermuts musicals que volen omplir de goig i de vida el barri durant cada un dels dies que passarà celebrant la Festa Major.

Un altre fet important de l’esdeveniment d’enguany és que, per fi, no hi haurà restriccions. Tot i que, afirmen, les mesures de seguretat no van ser l’any passat un impediment per oferir al veïnat cinc dies de programació musical, els Borinots saben que en aquesta ocasió la tradició serà molt millor. “Creiem que hi haurà moltíssima gent. Cada any que passa, les festes creixen cada cop més”, indiquen amb ganes de veure com ho tornen a fer.