Carme Ruscalleda ha apadrinat la col·lecció de sotagots cubistes. Foto: Eix Comercial Creu Coberta

L’eix comercial Creu Coberta ha presentat aquesta setmana uns sotagots inspirats en el cubisme, en honor a Picasso, que es podran trobar a la trentena d’espais de restauració de la zona. Els sis sotagots de cartó han estat fets amb intel·ligència artificial, buscant imatges atractives que, inspirades en l’obra de Picasso, recreïn els restaurants, bars, cafeteries, botigues i mercat de l’eix. Carme Ruscalleda, que visitava el dilluns l’eix per presentar el seu llibre La paella pel mànec, va emportar-se el primer joc sencer de sotagots. La resta de ciutadans hauran de visitar els diversos locals de restauració per reunir totes les peces de la col·lecció.

Durant la presentació de la iniciativa, Lluís Llanas, president de l’eix comercial, va destacar que l’objectiu és “posar en valor la restauració del barri, a la vegada que recordem figures com Picasso. Als restaurants, als bars, a les cafeteries de Creu Coberta volem que hi passin coses, i cal incentivar que els veïns i turisme els visitin. Amb els sotagots de Picasso, difonem la cultura i el comerç local”.

Enguany se celebra l’Any Picasso, que commemora el cinquantè aniversari de mort del pintor,  i l’eix comercial participa activament en la reivindicació de la seva obra. Ho fa mitjançant els sotagots, però també ha participat en activitats com ara la Fira d’il·lustradors, que va tenir lloc el passat 21 d’octubre al Meeting Point; la inauguració d’un mural sobre les Dones de Mariúpol, la “nova Gernika”, obra de l’artista Laura Gomvalles; o la presència de la comparsa Picasso, que tornarà el 23 de desembre a l’eix.