La pressió veïnal va evitar el desnonament. Foto: Twitter (@HabitatgeSants)

“Ara mateix estic esgotada, però contenta”. Amb aquestes paraules va celebrar la Mimi que una concentració d’aproximadament cinquanta persones hagués aturat ahir el desnonament del pis on viu ocupant, propietat de l’empresa Gaos Global S.L., i que està situat al número 9 del carrer Begur del barri de Badal. Tal com van explicar des del Sindicat de Llogateres i Llogaters, la comitiva judicial va avisar els Mossos d’Esquadra i aquests van decidir no efectuar el llançament perquè no hi havia prou efectius policials.

El cas fa temps que genera polèmica al barri perquè la Mimi té una malaltia greu i una discapacitat per visió reduïda que li impedeix treballar i, a més, té dues filles a càrrec seu. Ella mateixa va explicar que l’Ajuntament li havia ofert una alternativa residencial que no s’adequa a les seves necessitats. “És una habitació petita en una residència d’estudiants sense lavabo, la qual cosa necessito perquè la medicació em genera vòmits”, deia la Mimi, al mateix temps que recordava que el seu calvari no s’acaba perquè el desnonament s’ha ajornat per al setembre.

Tres intents

Des del Sindicat de Llogateres i Llogaters recorden que l’intent de desnonament d’ahir va ser el tercer al qual s’enfrontava la Mimi des que el març del 2019 va entrar a viure en el pis, que estava buit i abandonat, perquè no podia assumir el cost d’un lloguer corrent.