Tres Xemeneies

Fa uns 10 anys que els edificis no es fan servir. Foto: Twitter (@3Xbarris)

L’Ajuntament ha posat en marxa un procés participatiu per debatre amb el veïnat del Poble-sec els usos d’uns espais que fa al voltant de 10 anys que no es fan servir: els edificis del costat dels Jardins de les Tres Xemeneies. La raó per la qual fa tant temps que estan buits és perquè es troben en un sòl qualificat de serveis tècnics i l’actual propietat, la gestora immobiliària Conren Tramway, els va comprar el 2017 amb la idea de fer oficines. Ara, el consistori vol requalificar els terrenys perquè la companyia cedeixi part dels metres quadrats a equipaments públics, que en principi es decidirà quins seran en el procés participatiu.

Des de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec expliquen que de moment es desconeix quina proporció es destinarà a equipaments públics perquè, tal com els va dir l’Ajuntament a la primera trobada, encara no s’han tancat les negociacions amb l’empresa. Tot i això, tenen clar quins equipaments fan falta al barri. “Per exemple, un centre polivalent, que al matí sigui per a la gent gran, a la tarda una sala d’estudi i els vespres dels caps de setmana per a la gent jove”, indica el president de l’entitat veïnal, Sergi Gázquez.

Una entitat que no creu en aquest procés participatiu és la plataforma veïnal Recuperem les Tres Xemeneies. Tal com han deixat clar recentment, no volen que l’Ajuntament faci la requalificació dels edificis i, a més, consideren que aquests haurien de ser expropiats per convertir-se en habitatges públics.