A la víctima li van trencar les ulleres. Foto: Twitter (@TransFuria)

La plataforma en defensa de les persones transgènere FuriaTransAutónoma va denunciar ahir a Twitter una agressió trànsfoba al barri de Sants, a la zona de l’estació i el Parc de l’Espanya Industrial. Segons la plataforma, dos nois van atacar a una persona transsexual no binària per l’esquena i després van cridar-li “maricón de merda” i “et matarem”. No hi havia hagut cap interacció prèvia. En el post de Twitter de FuriaTransAutónoma apareix la fotografia d’unes ulleres trencades.

Els fets també van ser relatats per la persona agredida en el compte d’Instagram de FuriaTransAutónoma. “Avui estava caminant pel parc que hi ha al costat de l’estació de Sants i he sentit un cop. M’han caigut les ulleres i una persona diferent de la que m’ha pegat les ha trepitjat. Després, han intentat agredir-me més, però m’he defensat i no han pogut. Com que començava a fer-se una rotllana de vianants, crec que s’han acollonit i han pujat a un patinet elèctric, han dit “maricó et matarem” i han fugit”. Davant d’aquests fets, FuriaTransAutónoma ha recordat la importància de participar en la manifestació que avui hi ha convocada a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia per condemnar la LGTBIfòbia i reivindicar l’orgull LGTBI.

Per part seva, el regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament, Marc Serra, va rebutjar l’atac a Twitter i va recordar el compromís municipal amb la defensa dels drets LGTBI: “A Barcelona, la LGTBIfòbia es trobarà sempre amb la nostra resposta”. També va indicar que es va activar el protocol des de l’Oficina No Discriminació “per acompanyar i assessorar la víctima en tot allò que necessiti”.