Imatge de l’acte de presentació de la cursa. Foto: Ajuntament

Va néixer l’any 1920 i des d’aleshores ha esdevingut un emblema de l’esport a la ciutat de Barcelona. Es tracta de la Jean Bouin, una cursa que celebrarà la seva 92a edició diumenge vinent amb un circuit que començarà i finalitzarà a l’avinguda Rius i Taulet, als peus de la muntanya de Montjuïc.

La prova, tanmateix, oferirà dos recorreguts diferents, un de 10 quilòmetres i un altre de cinc, que finalitzarà a l’Arc de Triomf. La cursa també és el 66è Trofeu Internacional de Barcelona i tindrà recorreguts per a escolars i veterans.

Els participants en la prova s’estimen en més de 14.000, els quals prendran la sortida de les diferents categories de la cursa a partir de les 9 del matí i tornaran al punt d’inici al llarg del matí.

L’any passat el guanyador de la cursa dels 10 quilòmetres va ser l’atleta del CA Manresa David Martínez, amb un temps de 30 minuts i 52 segons, mentre que Jacqueline Martín es va endur la victòria en la categoria femenina de la mateixa cursa. Alejandro Rodríguez i Victòria Sauleda van ser els dos guanyadors a la cursa dels cinc quilòmetres.

Enguany els grans favorits per aconseguir la victòria són els atletes Carles Castillejo –que ja va guanyar el 2012–, Marc Alcalà i Lídia Rodríguez, que intentarà pujar al primer lloc del podi després d’acabar segona els dos últims anys.