Quintana, després d’acabar l’última etapa. Foto: Ajuntament

El ciclista colombià Nairo Quintana va proclamar-se campió de la 96a Volta Ciclista a Catalunya, després de fer valdre el seu avantatge de set segons amb el segon classificat, Alberto Contador, a la darrera etapa de la competició, de 136 quilòmetres, que va finalitzar amb un circuit de vuit voltes a Montjuïc el passat 27 de març.

“És emocionant i un orgull vèncer davant aquests grans rivals”, va expressar Quintana en una roda de premsa posterior a l’etapa, on també es va mostrar confiat de cara al Tour de França. “Això no demostra que estic per davant de ningú, sinó que estic pel bon camí”, va afirmar el guanyador de la Volta.

Pel que fa a la darrera etapa, va ser el rus Aleksei Tsatevich qui es va imposar a l’esprint.

Aquesta darrera etapa va comptar amb un alt nombre de públic assistent, que segons destaca l’organització de la prova va respondre de manera “massiva”. Abans de començar l’etapa, a més, es va descobrir un monument al ciclista català Miquel Poblet, ubicat a l’avinguda Rius i Taulet. Poblet va arribar a guanyar 34 etapes de la Volta, esdevenint una llegenda del ciclisme català. Per a la comissionada d’Esports, Marta Carranza, Poblet va ser un ciclista “èpic”, i va recordar que va ser el primer català a dur el mallot groc del Tour. Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca, va destacar els “214 triomfs de la seva carrera”.

La Volta és la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour i del Giro.