Els blanc-i-verds buscaran retrobar-se amb la victòria a l’Energia. Foto: UES

No sumar o fer-ho d’un en un és gairebé un pecat en una lliga tan competitiva com el grup 1 de Primera Catalana. La UE Sants ho ha viscut en primera persona, ja que després d’aconseguir només un punt dels darrers sis que s’han jugat (empat fa uns dies contra el Girona B, 0-0, i derrota per la mínima en la visita al filial del Llagostera, 2-1), els de Tito Lossio han vist com s’allunyen a quatre punts de la segona posició i a sis del líder. I és que els tres equips que ara són per sobre del Sants, l’Horta, el Llagostera B i l’Andorra, han sumat més punts que els santsencs.

L’equip va patir la cinquena derrota de la temporada (la quarta a domicili) diumenge passat a Llagostera, en un duel directe per la segona posició. Els dos equips arribaven al matx en plena forma, amb les millors ratxes de la categoria, però els llagosterencs van aprofitar la seva condició de locals per començar a crear perill a l’àrea de Yamandú. El Sants, paralitzat per l’empenta contínua del conjunt local, no va aconseguir crear massa perill sobre la porteria de Pol Busquets. Semblava que el partit arribaria sense gols al descans, però el Llagostera va aconseguir estrenar el marcador al minut 44, amb una rematada d’Eloi Zamorano després d’un servei de falta lateral. Yamandú es va quedar a mitja sortida i no va poder evitar la rematada del dorsal 4 llagosterenc.

El Sants va aprofitar el descans per reordenar-se i durant els primers minuts del segon temps no va acusar haver rebut el gol. L’equip, millor plantat sobre la gespa, va començar a tenir més presència a camp contrari, de manera que els gironins van endarrerir la línia i van buscar sortir al contraatac. Aquesta estratègia els va funcionar a la perfecció, ja que Rubén Martínez va aconseguir el segon gol poc després del quart d’hora del segon temps. El matx es va escalfar i fins i tot va haver-hi una petita picabaralla entre els tècnics, però els minuts anaven passant i el Sants no va aconseguir retallar la distància fins al minut 89, quan Picolo, que s’havia incorporat a l’atac, va rematar una bona centrada. Els de Lossio van buscar l’empat a la desesperada als cinc minuts que l’àrbitre va afegir, però el Llagostera es va defensar aferrissadament.

Aquest cap de setmana la lliga s’atura i l’equip tornarà a la competició el dia 5 de març a l’Energia contra el CF Lloret.