Oscar Ferrer és el campió de Catalunya juvenil. Foto: Petanca Sants

“Magòria serà la nostra cinquena casa. Tenim moltes ganes de poder-la estrenar, servirà per ajudar-nos a créixer encara més i podria permetre’ns organitzar competicions internacionals. Serà un gran impuls”. Són paraules de Jonathan Ferrari, president del Club Petanca Sants, entitat que aquest any celebra 35 anys de vida, i que des de la setmana passada ja ha pogut tornar als entrenaments a les pistes del Parc de l’Espanya Industrial.

Ferrari explica també que espera notícies de les diferents federacions per saber què passa amb la temporada actual. “Esperem tenir notícies en un parell de setmanes, però passi el que passi ja podem presumir de tenir un juvenil campió de Catalunya, l’Oscar Ferrer”, apunta, dient que les lligues podrien tornar a posar-se en marxa el mes que ve.

Sigui com sigui, el coronavirus ha trastocat els plans que l’entitat tenia per al seu aniversari. “En Joan Albert, un dels fundadors del club, va passar la malaltia i va estar ingressat a l’UCI, però per sort se n’ha sortit. Pel que fa als actes que teníem previstos, el més normal és que tot plegat s’ajorni al 2021”, explica.

NÒMADES
Tot i que a finals de la dècada de 1970 ja es jugava a petanca, no seria fins el 1985 quan es va constituir en les pistes que hi havia en els actuals terrenys de Cosmo Apartaments, al davant del Palau Balañá. Uns vuit anys més tard, després de fusionar-se amb l’Atlètic Sants, el club començaria a jugar a les pistes Joaquim Domingo (espai on avui encara entrenen i competeixen alguns dels equips), i abans d’establir-se definitivament a l’Espanya Industrial fa prop d’una dècada, passarien un temps al Casinet d’Hostafrancs. Magòria, doncs, ha de ser la cinquena (i definitiva) casa d’un club que vol continuar creixent en el futur.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram