L’equip, eufòric després d’haver assolit la primera plaça. Foto: Twitter (@marcfranco7)

Remuntada espectacular que provoca un canvi de líder. La UE Sants va celebrar el Sant Jordi de la millor manera possible i va aconseguir una victòria a l’Energia contra el Sant Cugat Esport (4-3) que fa que l’equip se situï líder del grup 1 de Primera catalana quan només queden cinc jornades per al final de la temporada.

Els de Tito Lossio van saltar a jugar sabent que, si guanyaven, podien atrapar l’Andorra, que el dia anterior havia perdut a casa contra el Martinenc (0-2), però aquesta no va ser l’única sorpresa del cap de setmana. Els vallesans, molt necessitats de punts per evitar la zona baixa de la classificació, van saltar a l’Energia amb el ganivet entre les dents, buscant la porteria de Yamandú gairebé des del xiulet inicial i el Sants va veure com en només vuit minuts, entre el 18 i el 25, els visitants van marcar tres gols.

Remuntar tres gols en poc més d’una hora de partit és, a priori, una missió gairebé impossible, però l’equip, que encadenava quatre victòries seguides, va negar-se a perdre i va continuar buscant la porteria de Juanma. Lossio va fer entrar Sergio Navarro al minut 34 i el premi a la insistència va arribar al minut 39, quan Luis Gaudioso va convertir un penal que donava esperances de cara al segon temps.

El segon va ser, com diu el tòpic, un gol psicològic. Només s’havien jugat tres minuts de la represa quan Navarro, després d’una gran jugada individual, va marcar el segon gol del matí. El 0-3 s’havia convertit, en un tres i no res, en un 2-3 i l’empat va arribar abans del quart d’hora del segon temps. Navarro va inventar-se una assistència magistral cap a Aleix i el ‘6’ del Sants no va fallar. El més difícil ja s’havia aconseguit, però només set minuts després, el capità repetiria amb el millor gol del matí, un xut de falta magistral des de 25 metres que es va colar pel pal dret de la porteria visitant.

Les bones notícies per al Sants, però, no havien acabat, ja que a la tarda la UA Horta va perdre el seu segon partit consecutiu a Manresa (1-0), de manera que els blanc-i-verds se situaven al capdavant de la taula, empatats a 54 punts amb els de Xavi Molist i amb l’Andorra. A més, el Llagostera B és a només quatre punts dels tres equips.

Els santsencs buscaran defensar la seva condició de líders en el partit de la trentena jornada, que es jugarà diumenge al migdia al camp del Manresa.