La prova va tornar a arrencar des de les Fonts de Montjuïc. Foto: Ajuntament

El districte va tornar a ser protagonista. L’avinguda de la Reina Maria Cristina va repetir com a l’escenari d’inici i final de la 38a edició de la Cursa de la Mercè, que va reunir gairebé 10.000 atletes que diumenge passat van completar el recorregut de 10 quilòmetres que els va fer anar des de les Fonts de Montjuïc fins al parc de la Ciutadella per tornar després al punt d’origen.

Carles Castillejo i Laia Andreu van ser els guanyadors de la prova. L’atleta viladecanenc (campió per tercer cop després de les edicions del 2011 i del 2013) i la corredora del CA Granollers (que va debutar amb victòria) van ser els més ràpids en una de les primeres cites del calendari atlètic de la ciutat.

Castillejo, de 38 anys, va aguantar el fort ritme de la sortida i a partir del cinquè quilòmetre va aconseguir prou distància per creuar la meta en solitari (29 minuts i 59 segons). El marroquí Mourad El Bannouri i Nan Oliveras van completar el podi masculí.

Per la seva banda, l’excampiona de Catalunya i Espanya en curses de muntanya va ser la més ràpida (35 minuts i 37 segons) en la seva estrena a la Mercè. Dues habituals de la cursa, Míriam Ortiz i la boliviana Janeth Becerra, van acompanyar Andreu als altres graons del calaix.