Sefir en el moment de creuar la meta. Foto: ZMB

El districte va tornar a ser un dels grans escenaris de la marató. En la 39a edició de la prova, que es va celebrar el passat 13 de març, hi va haver rècord per partida doble. Com ja és habitual, l’avinguda Reina Maria Cristina, al peu de les fonts de Montjuïc, va ser l’escenari de la sortida i l’arribada de la cursa, que es consolida com una de les maratons de referència a Europa.

El primer rècord ja es coneixia, el de participació (20.221 atletes van prendre la sortida de la prova), però el segon va arribar en la categoria femenina. La keniana Valary Jemeli Aiyabei va aconseguir la millor marca històrica de la prova (2 hores, 25 minuts i 26 segons) i juntament amb l’etíop Dino Sefir van confirmar la superioritat dels atletes africans en les curses de llarga distància.

Aiyabei va aconseguir la victòria en solitari després de marxar de dues de les grans favorites, les etíops Aynalem Kassahun (guanyadora l’any passat) i Motu Megersa. L’aragonesa Marisa Casanueva va aconseguir una meritòria quarta posició.

Per la seva banda, Sefir va ser el més ràpid en completar els 42 quilòmetres, amb un temps de 2 hores, 9 minuts i 31 segons. La resta del podi va ser ocupat per atletes kenians, Albert Korir i Jafred Kipchumba.

ATLETISME I SOLIDARITAT
L’Eduard Plana, el professor santsenc que va córrer la marató per donar suport al projecte de la Fundació Okume a Guinea Equatorial va acabar en 8.793è lloc, però satisfet. “Al final vam aconseguir 1.000 euros i vaig gaudir molt de la cursa. Vaig fer 3 hores i 56 minuts i segurament podria haver fet una marca molt inferior”, explica Plana a Línia Sants. “Sempre esperes aconseguir més, però molta gent no ens coneixia. Espero repetir l’experiència l’any que ve, tot i que aquest mateix any ja tinc altres idees pensades, com participar a la Festa de la Solidaritat de l’Hospitalet”, afegeix.

La marató ha acabat, però la tasca que s’ha de dur a terme a Bata continua i Plana explica que tothom pot continuar ajudant en aquesta acció solidària.