El 12 de desembre de 2019 pot haver estat un dia que marqui un punt d’inflexió en el futur de l’esport santsenc. Les instal·lacions del Club Esportiu Mediterrani van acollir la signatura del projecte Sants Esports, una iniciativa dels clubs de la Taula d’Esports de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i que neix amb la voluntat de ser “un projecte transversal, pioner i únic”.

I és que més enllà de servir perquè els clubs facin front comú per reclamar equipaments (la seva principal lluita, no només a Sants), la iniciativa vol servir per ajudar a fer créixer el nombre de veïns que practiquen esport als barris (sobretot els joves), millorar la capacitat de gestió de les entitats i la seva capacitat econòmica, garantint la posada en marxa de projectes, per difícils que puguin resultar, i donar un impuls a aspectes com la formació dels professionals.

MÉS ESPAIS I DE QUALITAT
Però l’aspecte en el qual els 12 presidents i presidentes de les entitats signants (i de la resta de clubs del districte i de la ciutat) coincideixen que cal reforçar és el dels equipaments.

“Sense equipaments no es pot fer res. La matèria primera la tenim, que són les esportistes, i malauradament cada any hem de deixar noies sense poder practicar o fer un tast de la gimnàstica, perquè l’espai que tenim està molt limitat. Hi ha una manca clara d’instal·lacions”, expliquen a Línia Sants des del Club Gimnàstic Barcelona.

En la mateixa línia s’expressa David Gaudioso, president del Màgic Sants, que valora positivament “la gran oportunitat” que suposa Sants Esports. “Els nostres equips estan repartits entre la Bordeta i l’Espanya Industrial, tot i que també fem servir la Bàscula en algunes franges de dimarts per a entrenaments. És una necessitat, més equipaments i que siguin de qualitat”, apunta, dient que han de “rascar pistes, com la de l’Escola Proa, per donar sortida a la demanda” que tenen.

En aquest sentit, dos dels projectes que ara mateix estan més pròxims de ser una realitat són el poliesportiu del carrer Roger i, a un termini un pèl més llunyà, el complex de Magòria. Aquest darrer ha de servir perquè la Unió Esportiva de Sants torni a casa. La presidenta del club de futbol, Montserrat Dot, creu que la iniciativa és “molt interessant”, perquè l’esport “és bo per a la salut física i mental”. Dot explica que el següent pas del complex de Magòria és “que els arquitectes comencin a donar-li forma” i presumeix que el projecte serà gairebé idèntic al que van presentar des de la Taula. La dirigent assegura que li agradaria que estigués enllestit el 2022, any del centenari del club.

REFORÇAR LA MARCA
Més enllà d’això, Sants Esports vol ser una eina útil per als clubs en tots els aspectes del seu funcionament. Per això, a mitjà-llarg termini, el projecte vol contribuir a crear la marca Sants Esports, incrementar la qualitat educativa i la formació dels professionals i fomentar l’esport entre els joves (i evitar que hagin de marxar fora del districte per fer-ne).

Els clubs tenen previst presentar la iniciativa, pròximament, tant al Districte com a l’Institut Barcelona Esports.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram