Masriera Elizalde

El Taller Masriera, el Temple de l’art. Foto: Ajuntament

El Centre Cívic Casa Elizalde ofereix entre el 22 de maig i el 27 de juliol l’exposició L’art i el temple. Història visual del Taller Masriera, una revisió de la història de l’edifici situat al número 70 del carrer de Bailèn, conegut com el Temple de l’art.

A través d’una col·lecció de fotografies, documents i material d’arxiu, l’exhibició dona a conèixer l’activitat cultural de l’espai i el seu impacte en la cultura.

Un edifici amb història

El mateix any que començaven les obres de l’edifici que gairebé cent anys més tard esdevindria la Casa Elizalde, a escassos deu minuts de distància arrencava la construcció del Temple de l’art.

En plena expansió de l’Eixample, els germans Francesc i Josep Masriera Manovens, membres d’una notable nissaga d’orfebres, artistes i industrials catalans, van encarregar el 1882 l’edificació d’un taller artístic. L’immoble, obra de l’arquitecte Josep Vilaseca, autor també de l’Arc de Triomf i de la Casa dels paraigües de la Rambla, tenia forma de temple neoclàssic. L’any 1931, el dramaturg i orfebre Lluís Masriera, fill de Josep Masriera, va iniciar la reforma per transformar bona part de l’edifici en una sala d’arts escèniques: el Teatre Studium.

140 anys després

L’actual exposició dedicada al temple il·lustra la família Masriera amb un seguit d’activitats paral·leles per aprofundir en els diversos àmbits relacionats, com són les arts escèniques, l’orfebreria i l’estil neoclàssic. La inauguració va tenir lloc el dia 22 i va anar càrrec de la comissària Alexandra Laudo. Entre les activitats, destaca la xerrada de l’arquitecte Antoni Ramon i Graells sobre el Teatre Studium, que es farà el 19 de juny a les 19:30 h.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram