Les rutes van començar divendres passat. Foto: Xavier Díaz

‘Viatge a la botiga de l’àvia’. Aquest és el títol de les rutes teatralitzades pel comerç antic de Creu Coberta que es van posar en marxa divendres passat i que se celebraran tots els divendres (18:30h) i dissabtes (10h) fins al 14 de novembre.

A través d’aquestes rutes el públic podrà conèixer de primera mà com era el comerç de l’any 1900 a la carretera de Sants i Creu Coberta. Aquest carrer, el principal del barri d’Hostafrancs, ressegueix l’antiga carretera Reial, i ja abans ocupava un dels ramals de la Via Augusta romana. L’espai que avui ocupa Hostafrancs era travessat per camins diversos que comunicaven la ciutat amb les vies del Llobregat i la costa, rutes transitades des de temps immemorials.

VIATGE AL PASSAT
Així doncs, les rutes serviran per fer un viatge al passat on es recuperaran els sabors i les olors que envoltaven Creu Coberta i la carretera de Sants just abans de l’Exposició Universal de 1929. Durant el recorregut, el públic tindrà l’oportunitat de saludar la pastissera, el quiosquer, el joier, la venedora de pollets, l’inventor de les ulleres subaquàtiques graduades, el terrissaire…

El punt de sortida de les rutes, creades per l’entitat Artixoc amb el suport de Barcelona Activa, és el Meeting Point de Creu Coberta. Les visites són interactives i inclouen disfressa per als petits, tast de productes i copa de cava. Per participar-hi cal inscriure’s en aquest web. El preu és de set euros i el reduït de cinc.