Plat elaborat per l’establiment Sants Es Crema / Foto: Twitter (@efbipi)

Fins al 18 de juliol, el protagonista gastronòmic de Sants serà el carbassó. D.O. Sants ha organitzat la iniciativa ‘Fot-li al carbassó per passar la calor’, que consisteix en oferir en restaurants i bars que formen part de D.O. Sants diferents plats originals amb carbassó. D.O. Sants és un col·lectiu conformat per una quarantena de restauradors i professionals de l’hostaleria del barri de Sants i barris veïns que arran de la pandèmia van unir les seves forces per ajudar-se i, alhora, impulsar iniciatives per incentivar el comerç i promocionar els negocis de forma conjunta.

L’actual iniciativa és sens dubte una manera de situar en el mapa de la ciutat a diversos restaurants que estan oferint plats que tenen al carbassó com a producte estrella. Alguns exemples són l’establiment Nou Llopart, on es pot trobar ‘Lasanya de Carbassó’; Can Coca, que està servint ‘Muffin de carbassó, pastanaga i gambes’; o La Nova Farga, on tot el qui vulgui pot trobar el ‘Flam de carbassó amb caramel de ratafia’.

EL CALÇOT COM A PROTAGONISTA
Aquesta no és la primera activitat de D.O. Sants que busca promocionar la restauració santsenca. A principis de març, va organitzar unes altres jornades gastronòmiques que tenien al calçot en el centre: ‘Sants fa olor a calçot’. Durant els 14 dies que va durar la iniciativa, una trentena de bars i restaurants van oferir una diversitat de plats difícils de trobar cada dia de l’any.