Mònica Noguera

Noguera és la nova presidenta de Creu Coberta. Foto cedida

Temps de canvis a un dels eixos comercials més importants del districte i de tota Barcelona. I és que Creu Coberta ha anunciat el canvi en la presidència de l’entitat. El fins ara president, Lluís Llanas, ha deixat el seu lloc a Mònica Noguera, una de les membres que fa més temps que és a la junta de l’eix, on fins ara era vicepresidenta. Tot plegat es va fer oficial el passat mes de desembre.

Així doncs, l’històric president de l’associació de comerciants fa un pas al costat després de 23 anys al capdavant de Creu Coberta. Llanas continuarà sent el vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, on és un dels impulsors del projecte de la Capitalitat Europea.

Un canvi generacional

Llanas, després de més de dues dècades liderant l’entitat, feia temps que havia anat transmetent a la junta la necessitat d’un relleu. Els motius, segons explicava ell mateix, eren la necessitat de donar pas a noves persones, més joves. En paral·lel, també hi havia l’interès especial que qui el rellevés fos una dona.

Noguera, propietària de Plats Cuinats Hostafrancs, ha agafat el relleu amb molta naturalitat, ja que la junta de l’entitat tenia clar que havia de ser ella l’encarregada d’assumir el nou repte. Pel que fa al seu negoci, va obrir el 1979 i ha format part de Creu Coberta aquests 45 anys, d’ençà que el regentaven els seus pares. En declaracions a Línia Sants, fa una primera valoració com a nova presidenta de l’eix comercial i afirma que està molt il·lusionada i contenta de continuar el llegat de Llanas: “M’ha deixat el camí molt planer perquè pugui continuar deixant Creu Coberta com un dels eixos referents de la ciutat”. A més, la nova presidenta assegura que serà continuista respecte del lideratge de Llanas, però alhora reconeix que “en ser una junta jove, el canvi generacional es notarà a la llarga”.

Amb tot, la junta de Creu Coberta, actualment, la formen la nova presidenta Mònica Noguera, la vicepresidenta Marta Lorenzo i el vicepresident Josep Pascual. Noguera ha explicat que de moment seguiran els tres, però que d’aquí a uns mesos potser s’incorpora algú més. Així, el ‘debut’ de la nova presidenta en un acte de l’entitat serà a la fira de Sant Jordi el pròxim mes d’abril.

WhatsAppEmailTwitter