Lluís Llanas, en una imatge recent. Foto: Arxiu

El plenari del Districte ha proposat fer entrega d’una de les Medalles d’Honor de Barcelona a Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants de la Creu Coberta durant dues dècades, vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç i secretari general de la federació Vitrines d’Europe. Aquest premi vol reconèixer la seva tasca, durant tots aquests anys, en la dinamització del comerç i en impulsar noves estratègies per consolidar un model comercial més eficient.

“M’ha fet molta il·lusió i ha estat tota una sorpresa. És un reconeixement a la feina feta, no només per mi, sinó per a tot l’equip”, assegura Llanas a Línia Sants. Aquest reconeixement es suma a altres premis que Llanas ha rebut al llarg de la seva trajectòria, com ara el Premi Nacional al Centre Comercial Obert l’any 2008, l’Albert González de Comerç i premi a la millor iniciativa comercial, aquests dos últims el 2012. L’any 2008, l’Associació de Comerciants de la Creu Coberta ja va rebre la Medalla d’Honor. Aquest cop, però, és a títol personal per a Llanas.

IDEÒLEG DE PROJECTES
Entre els projectes liderats per Llanas, destaquen iniciatives que posen de manifest la relació del comerç amb la cultura, i la necessitat d’avançar en la diversitat cultural associada al comerç. També ha treballat en iniciatives de promoció de la sostenibilitat, la pacificació urbanística i el turisme responsable, sempre amb especial atenció a les persones amb diversitat funcional i el seu accés al comerç. Així mateix, Llanas és el promotor de la iniciativa que Barcelona sigui considerada la Capital Europea del Comerç de Proximitat.