Creu Coberta és l’eix comercial d’Hostafrancs. Foto: Google Maps

El president de l’eix comercial Creu Coberta, Lluís Llanas, va alertar la setmana passada en una entrevista a Ràdio Hostafrancs sobre el moment delicat que viu el comerç del barri. Llanas va afirmar que al carrer Creu Coberta hi ha 31 botigues tancades.

En declaracions a Línia Sants per tractar aquesta qüestió, Llanas va afirmar ahir mateix que la xifra ja ha augmentat a 33. El president de Creu Coberta fa molt de temps que alerta de l’estat del petit comerç a Hostafrancs i reclama “un pla de xoc” a l’Ajuntament per detectar amb precisió els motius de la situació actual per mirar de posar-hi remei. “Hi ha un problema estructural amb el comerç del barri, que també hi és en altres punts de la ciutat, i que té a veure amb diferents factors”, afirma Llanas. Aquests factors, afegeix, són “la competència de la venda digital, la poca capacitat adquisitiva de la gent, el model de negoci i també qüestions relacionades amb l’urbanisme d’Hostafrancs”. Respecte d’aquest últim problema, Llanas reclama que tiri endavant la reforma de la plaça Espanya, que el passat mandat es va anunciar però que ara sembla que ha quedat en un calaix.

Segons Llanas, el problema no és tant que el barri no atregui els negocis, que sí que ho fa, sinó que quan obren duren poc temps. “Hi ha una rotació molt alta i per això fa molt que demanen el pla de xoc a l’Ajuntament”, conclou.