fira medieval

Imatge de la Fira Medieval de l’any passat. Foto: Creu Coberta

L’agrupació de comerciants de Creu Coberta ja ho té tot a punt per a una nova edició de la Fira Medieval. Es tractarà de la 17a vegada que els comerços d’aquest carrer s’organitzen per celebrar un cap de setmana medieval que ja és tradició. Així doncs, el cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre Creu Coberta estarà dominada per l’esperit medieval.

La mateixa entitat ja ha avisat a través de les xarxes socials que la fira d’enguany comptarà amb algunes sorpreses. Aquestes són una cercavila i un correfoc. Així, la cercavila es farà el dissabte 30 de setembre a partir de les 19 h de la tarda des de l’escenari principal.

Abans, però, a les 18:30 h, a l’escenari situat al carrer de Creu Coberta, just davant del carrer Rector Triadó, hi haurà un espectacle per conèixer la Cort del Rei Jaume I. Un cop s’hagi descobert, el mateix rei començarà la gran cercavila pel barri i tots els convidats especials que envolten la seva figura. Un recorregut que arribarà fins a l’inici de la fira, més enllà de la seu del districte, per després tornar enrere fins al Meeting Point.

És allà mateix on tindrà lloc l’altra novetat d’enguany, el correfoc. Gràcies als Diables de Sants, per primer cop la fira medieval s’omplirà de foc.

Amb tot, la fira comptarà amb diversos espais repartits pel barri. Són l’escenari principal de la Cort de Jaume I, el Palau de la Reina Zobeida a Al-Ándalus, el circ dels joglars i bufons, els Cavallets de Tortosa, la bodega dels monjos, el Castell Mediaval infantil i el Campament Templer.