comerç destrossat

Un comerç de Creu Coberta destrossat l’any passat. Foto: Blanca Blay/ACN

L’avinguda Maria Cristina no acollirà cap concert de les festes de la Mercè. L’Ajuntament ha decidit eliminar aquest escenari, que durant dos anys consecutius ha estat epicentre d’aldarulls i destrosses i on l’any passat va morir un jove apunyalat. El govern municipal va anunciar aquesta decisió ahir dimarts, quan va presentar el cartell, el programa i la pregonera d’enguany, l’escriptora Najat El Hachmi.

Els aldarulls de 2021 i 2022 al voltant de Maria Cristina havien afectat particularment els comerços de l’eix Creu Coberta, que havien patit actes vandàlics. Tot i això, des de l’associació no celebren l’eliminació d’aquest escenari. “La solució no era deixar de fer festa a Maria Cristina i portar-la a un altre lloc, on pot acabar passant el mateix”, diu el president de Creu Coberta, Lluís Llanas.

De fet, Llanas considera que la decisió perjudica la restauració i els comerços de la zona. “Menys gent vol dir menys clients. És un greuge”, afegeix. Amb tot, creu que la solució hauria d’haver estat incrementar la seguretat per evitar incidents un cop acabats els concerts. Uns esdeveniments que Llanas defensa que donen una “centralitat” a l’eix que no volen perdre. “Els concerts necessiten una planificació i que es traslladin perquè no es garanteix la seguretat diu poc de la ciutat”, conclou Llanas.