La Jornada Internaciona

La Jornada Internacional es va celebrar el 7 de març. Foto: Ajuntament

La regidora en funcions de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, participarà aquest mateix dimecres a la tarda en el lliurament de la “Declaració de Barcelona sobre la preservació i promoció dels establiments comercials emblemàtics” al Parlament Europeu. A l’acte també hi seran la vicepresidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola; la directora de l’oficina de la Unesco a Brussel·les, Louise Haxthausen, i els representants de les ciutats de Roma, Lisboa i París que van signar la declaració amb Barcelona.

I és que aquesta declaració sobre preservar i promocionar els comerços emblemàtics sorgeix de la primera Jornada Internacional que es va celebrar a la ciutat el passat 7 de març, i que va comptar amb representants de les quatre ciutats europees que també són a l’acte de lliurament de la carta. Aquesta iniciativa conjunta té l’objectiu d’afrontar els reptes comuns dels comerços emblemàtics d’Europa i establir un full de ruta “per tal de protegir i promoure aquests establiments, en la línia dels principis de la iniciativa Nova Bauhaus Europea”.

Així, la declaració ha de servir per protegir els comerços dels riscos que els amenacen, derivats de la viabilitat del negoci en el moment actual, la conservació i la salvaguarda del patrimoni material i immaterial, el relleu generacional, la gentrificació i la pressió immobiliària o l’adaptació al canvi climàtic, entre altres.

Finalment, els signants també apunten la necessitat d’impulsar mesures de govern que reconeguin la importància d’aquests establiments al teixit local.