Ferreteria Porxas

La ferreteria Porxas va obrir el 1899. Foto: Twitter (@CreuCobertaShop)

L’emblemàtica ferreteria Porxas del carrer de Sants tancarà les portes a finals de novembre després d’una històrica trajectòria de 122 anys. La notícia, tot i que suposa la pèrdua d’un negoci històric santsenc, no arriba perquè el negoci hagi perdut embranzida, sinó perquè, principalment, la família propietària ha decidit centrar els seus esforços en l’apartat de la venda industrial.

La decisió es deu a la voluntat de centrar el negoci en la part de la venda industrial

“Per sort, no ha estat una fallida de negoci, sinó un canvi desitjat”, explicava Llorenç Porxas, propietari del negoci, en una entrevista a Sants 3 Ràdio. Porxas, que també és el president de l’associació de comerciants Sants Establiments Units, relatava en aquesta mateixa entrevista que des de la botiga de Sants els era cada cop més difícil “moure el negoci industrial”, cosa que va provocar que decidissin obrir un punt de venda en una nau industrial de l’Hospitalet. La decisió va acabar sent un encert perquè la ferreteria industrial ja representa el 60% dels ingressos.

Punt de referència

La decisió, per molt que no arribi per un declivi del negoci, no ha estat fàcil, explica Porxas, ja que la ferreteria és un negoci històric del barri. “Va obrir el 1899 i sempre ha estat familiar. Familiar significa que tothom hi posa el coll”, explicava a Sants 3 Ràdio.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram