El premi reconeix la tasca de tots els comerciants. Foto: Ajuntament

Els premis Barcelona Comerç 2020 han canviat enguany els cinc guardons habituals i han apostat per fer un únic reconeixement al conjunt de professionals del comerç i la restauració de la ciutat.

Avui s’ha celebrat l’entrega del guardó en una edició que ha estat molt diferent de la dels altres anys, quan s’organitzava una gala amb sopar inclòs. El Saló de Cent de l’Ajuntament ha acollit aquest migdia un acte en petit format presidit per l’alcaldessa Ada Colau, que ha estat acompanyada del primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, de la regidora de Comerç Montserrat Ballarín i del president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell. L’encarregat de recollir el guardó en representació del sector ha estat Toni Falguera, propietari del Celler de Gelida, associat a l’Eix Comercial de Sants- Les Corts.

El jurat dels premis ha volgut destacar “la responsabilitat, el compromís i la generositat” dels comerciants de la ciutat durant la pandèmia i la seva “resposta solidària i valenta” en aquests mesos de “sacrificis i costos personals”.

CRIDA DEL GOVERN
Durant l’acte, Colau i Collboni han fet una crida als barcelonins a optar pel comerç de proximitat per fer les compres de Nadal i s’han mostrat molt crítics amb el model que representa Amazon. Colau ha recordat que Amazon “no tributa localment ni aporta gran riquesa”, mentre que Collboni ha dit que comprar a Amazon suposa “treure una oportunitat” al comerç local i “reforça un model de competidor que fa trampes, que no paga tots els impostos que ha de pagar ni al país ni a la ciutat”.