Alapar

L’interior d’Alapar, reconegut per la qualitat gastronòmica. Foto: Ajuntament

El restaurant Alapar, del barri del Poble-sec, ha guanyat el Premi Barcelona Restauració 2023 en la categoria de Qualitat Gastronòmica. El jurat dels guardons, que enguany han celebrat la quarta edició, ha valorat el fet que el restaurant ofereixi “una proposta gastronòmica única a la ciutat, per ser un local d’avantguarda i d’alta gastronomia que representa la ciutat més cosmopolita”.

Aquest establiment s’inspira en una “izakaya”, un bar o restaurant japonès, però fusiona la gastronomia nipona amb la cuina i els productes mediterranis.

Menció a Pere Chias

D’altra banda, el restaurador Pere Chias, de La Font de Prades (també al districte), ha rebut una menció honorífica “per la seva implicació i dedicació a la restauració de Barcelona, des del Gremi de Restauració, on ha estat durant 37 anys (9 com a president), erigint-se en un ferm defensor de l’associacionisme”, segons el jurat d’aquests guardons que es van entregar el dia 20.