Obrim Carrers

L’Obrim Carrers ja no tornarà fins al setembre. Foto: Ajuntament

El darrer cap de setmana de juny va ser l’últim de la temporada de la iniciativa de l’Obrim Carrers que es fa al carrer de Sants i la Creu Coberta, que tanca al trànsit aquest carrer cada dissabte i diumenge des de setembre fins al juliol des de les 10 del matí fins a les 21 del vespre per convertir-se en una zona per als vianants. Ara que s’ha acabat, tal com ha passat des que la mesura es va posar en marxa, els comerciants de l’eix de Creu Coberta lamenten que no s’allargui durant l’estiu.

I és que aquesta iniciativa és molt ben rebuda per part dels comerços de la zona. Així ho explica el president de Creu Coberta, Lluís Llanas, afirmant que “la valoració general és molt bona perquè és un benefici per al comerciant, el veí del barri i per a tothom qui ve de fora”. Llanas afegeix que revisant els números d’aquests mesos, observen que “la majoria dels comerços obtenen una millora important”.

Un dels aspectes més positius que el president de Creu Coberta destaca és que el vianant, en anar caminant per una zona comercial com el carrer de Sants, pot aprofitar per aturar-se als aparadors: “Fins i tot jo mateix he descobert comerços del barri que no són de la nostra entitat i que encara no coneixia”.

És per tots aquests motius que Creu Coberta lamenta que la iniciativa s’aturi fins al primer cap de setmana de setembre. “Entenem que té uns costos de personal que informen del tall, però també creiem que es poden reduir si ho fem a través dels semàfors, com quan a la Diagonal es tallen carrils”, insisteix Llanas.

Amb tot, l’entitat aposta pel model de ciutat de les superilles que prioritza l’espai per al vianant.