Els restauradors, contra el tancament dels seus negocis. Foto: M. Casado / ACN

L’Eix Comercial Creu Coberta va donar suport divendres, a través de la Fundació Barcelona Comerç, a la concentració del sector de la restauració a la plaça Sant Jaume per protestar contra el tancament de bars i restaurants decretat pel Govern.

El president de l’entitat, Lluís Llanas, considera que la decisió “criminalitza” el sector i recorda que els bars i restaurants “han fet les coses bé i han treballat per donar un servei”. Des de l’eix comercial, que diuen que el Districte ha fet una bona feina amb l’ampliació de les terrasses, creuen que la Generalitat hauria de permetre la reobertura dels negocis i “vetllar per fer complir les mesures a tothom”.

El dia abans de la protesta, des de la Fundació Barcelona Comerç ja es va fer públic el desacord amb la mesura, ja que segons l’entitat “tindrà un greu impacte i greus conseqüències en el sector”. Els responsables de l’associació creuen que això pot ser l’estocada definitiva per a molts bars i restaurants després de viure uns últims mesos molt complicats per culpa de la pandèmia. “Ha fallat l’anticipació. No pot ser que després de set mesos, la gran solució per aturar la pandèmia sigui tancar bars i restaurants i limitar l’aforament als comerços. Aquestes noves mesures obligaran a abaixar de forma definitiva la persiana a molts establiments”, afirma Salva Vendrell, president de l’entitat.

D’altra banda, Barcelona Comerç també ha denunciat els ‘botellons’ i les cues als centres comercials que es van veure aquest cap de setmana. Segons l’entitat, les imatges del cap de setmana contrasten amb el “control que l’hostaleria i la restauració han estat fent fins ara als seus establiments”.