lleieltat

El cafè ha reobert aquest setembre amb nou gestor. Foto: Twitter (@Lleialtat)

La cafeteria de la Lleialtat Santsenca ha tornat a funcionar aquest mes de setembre amb uns nous gestors que se n’ocuparan fins a finals del 2023. Es tracta de sObres Mestres, un projecte gastronòmic creat el 2017 amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament d’aliments fent servir productes descartats als comerços (per raons sovint estètiques, com la mida o la forma, o per excedents) però perfectament aptes per al consum.

El nou cafè es va presentar al veïnat dissabte passat amb un acte d’inauguració que va comptar amb tasts de platets i productes artesans, a més d’un vermut musical a càrrec de Pierre Arnaud Trio. Aquesta jornada va servir perquè sObres Mestres donés a conèixer algunes de les receptes d’arreu del món que els comensals podran trobar al llarg de l’any a la carta del cafè, així com els productes artesans locals que també integraran l’oferta gastronòmica de l’establiment, entre els quals hi ha la kombucha de l’empresa social Gotic Ferments o els gelats de DelaCrem, elaborats a partir de productes frescos i sense colorants ni conservants.

Molt a oferir

Des de la Lleialtat detallen que, en aquesta nova etapa, el cafè disposarà d’una oferta gastronòmica i cultural amb tres potes: plats vegetarians i receptes del món fetes amb productes frescos de proximitat i de temporada; càterings sostenibles amb la filosofia de ‘residu zero’ (i, per tant, amb vaixella reutilitzable), i esdeveniments temàtics sobre cuines de diferents racons del planeta.