Casa Queralto

Foto: Ajuntament

Els grans edificis modernistes de referència són els que concentren gairebé totes les mirades, però la petjada d’aquest moviment artístic va ser molt intensa i va deixar la ciutat plena de petits tresors no sempre prou valorats. La Casa Queraltó és un d’ells, un edifici del 1907 dissenyat per l’arquitecte Josep Plantada i Artigas que destaca per uns elegants esgrafiats de color rosa i uns falsos arcs amb columnes i capitells. Tot i que el pas dels anys ha alterat l’edifici original, sobretot el coronament, on han desaparegut uns pinacles i un templet, manté el seu caràcter i, de fet, forma part de la Ruta Modernista de Barcelona.

Amb una estructura en xamfrà i de grans dimensions, la Casa Queraltó ocupa tota la confluència de la rambla de Catalunya amb el carrer de Mallorca. Conserva, en un dels laterals, unes vistoses tribunes semicirculars de gran ornamentació amb arcs i columnes que el fan un edifici de gran bellesa arquitectònica.

Puerto Rico

La casa manté un vincle curiós amb Puerto Rico, i és que el 1910 hi va néixer algú molt important per a aquest país: Teodoro Moscoso, ambaixador dels Estats Units i polític que entre el 1950 i el 1970 va ser el gran impulsor del desenvolupament econòmic de Puerto Rico.