Jardins Mossèn Jacint Verdaguer

Foto: Ajuntament

Als peus del Castell de Montjuïc, al barri del Poble-sec, on antigament hi havia una pedrera, hi ha uns dels jardins més bonics de la ciutat, els de Mossèn Jacint Verdaguer. Dissenyats per Joaquim Maria Casamor, es van inaugurar l’any 1970 i són un dels tres parcs de Montjuïc dedicats a poetes catalans, juntament amb els de Joan Maragall i Costa i Llobera.

En les seves gairebé cinc hectàrees d’extensió, la bellesa dels seus paisatges és el principal denominador comú. Amb un cromatisme espectacular, els jardins estan farcits de lliris, tulipes, narcisos i jacints, entre altres flors, així com desmais, eucaliptus, pollancres, magnòlies… Una varietat d’espècies que fa que a cada estació l’encant sigui diferent i el paisatge, variat.

En paral·lel, d’aquests jardins també cal destacar les seves zones d’aigua. Les basses situades a la part alta, repartides i connectades entre si al llarg d’una escalinata, en són les grans protagonistes. L’aigua baixa des d’un petit estany allargat, que dona pas a un pont de fusta que arrodoneix la presència d’aquest racó, on hi ha un dels accessos al recinte. Escales avall, també hi podem trobar un llac i una zona amb grans arbres dispersos que comunica aquests jardins amb els de Joan Brossa.

Dues escultures de dona

La bellesa natural d’aquests jardins no n’és l’únic atractiu. També cal destacar-hi les dues escultures de dona: La Noia dels lliris, de Ramon Sabi, i Maternitat, de Sebastià Badia. La primera, un homenatge a Mossèn Jacint Verdaguer, està situada prop del llac, i la segona es troba al costat de la caseta dels jardiners, sota un gran pi marítim.

Una altra curiositat, tal com s’aprecia a la fotografia, és el fet que, si es visiten els jardins durant la primavera, es podrà veure, a l’entrada principal, un gran escut de Barcelona fet per plantes bulboses i emmarcat per grans magnòlies que, quan floreixen, formen un conjunt espectacular.

Tot plegat fa que els jardins de Mossèn Jacint Verdaguer siguin un lloc idoni per a tothom qui vulgui descansar o passejar una bona estona, al mateix temps que també s’hi pot gaudir d’unes magnífiques vistes de la ciutat envoltat de natura des d’un indret privilegiat com és la muntanya de Montjuïc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram