Mercat Barceloneta

Foto: Ajuntament

El barri mariner de la Barceloneta té, en el seu centre neuràlgic, un dels mercats de la ciutat que representa millor els conceptes de tradició i modernitat. I és que aquest mercat, inaugurat l’any 1884 per abastir el veïnat de tota mena de productes –sobretot peix i marisc–, manté el seu esperit centenari tot i haver estat reformat el 2007.

L’edifici va ser projectat per Antoni Rovira i Trias com un espai ampli i funcional que substituïa les parades tradicionals a l’aire lliure. Va funcionar durant unes quantes dècades, durant les quals va ser un òrgan vital al barri, fins que, a principis del segle XXI, la necessitat d’una remodelació es va fer evident. La seva modernització va anar a càrrec de l’arquitecte Josep Milàs, que va respectar l’estructura original de ferro forjat i parets de maó. Un dels aspectes més destacats de la reforma va ser la col·locació de plaques solars.

Així doncs, des de fa 15 anys el Mercat de la Barceloneta és un dels mercats municipals que combina les exigències dels temps actuals sense perdre la seva essència.