Des de fa uns dies ha començat a la ciutat la campanya Patis Oberts, que posa a disposició dels veïns els patis de les escoles durant el cap de setmana perquè els infants hi puguin jugar.

En total són 65 les escoles que participen en aquest projecte a Barcelona, 9 d’elles al districte de Sants-Montjuïc.

El barri del Poble-sec també és present a la iniciativa amb l’Escola Carles I. Aquest centre educatiu és un dels que obre les seves portes els dissabtes i els diumenges. En horari d’estiu, fins al pròxim canvi horari el 27 d’octubre, ho farà les tardes del cap de setmana entre les 17h i les 20h. A partir de llavors seguirà obrint dissabte i diumenge, però ho farà als matins, entre les 11h i les 14h.

Aquesta iniciativa impulsada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona ofereix un servei de monitoratge que vetlla pel bon funcionament de les instal·lacions i fomenta la relació entre els usuaris.

A banda d’aquest servei fix, al llarg de l’any es faran altres activitats que es programaran als patis de l’escola que es poden consultar als webs dels districtes.

La iniciativa pretén optimitzar els espais escolars, i evitar que es converteixin en zones tancades durant les hores no lectives. D’aquesta manera es poden suplir les mancances d’espais lúdics i esportius del barri i es dota als infants i a les famílies un espai de diversió segur, adequat i de proximitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram