L’Ajuntament de Barcelona i l’empresa automobilística Nissan han signat un acord de col·laboració per promocionar el vehicle elèctric, especialment el taxi, i introduir aquest sistema també en el transport públic.

De fet, l’acord es materialitzarà en un model de vehicle elèctric que es convertirà en el primer taxi 100% elèctric que circularà per Barcelona. Serà l’e-NV200, un cotxe que es fabricarà a partir del mes de maig de l’any que ve a la Zona Franca i es distribuirà per tot el món. Així ho han confirmat l’alcalde, Xavier Trias, i els representants de Nissan al Saló Internacional de l’Automòbil de Frankfurt.

“Presentem un model de vehicle, per a taxi i també com a furgoneta de transport de mercaderies de distribució del darrer quilòmetre per a la ciutat”, ha explicat Trias, una realitat que “és molt important perquè ajudarà a disminuir la contaminació”. Segons l’alcalde, la implantació del vehicle elèctric en el sector del taxi contribuirà a que “Barcelona sigui coneguda arreu del món com una ciutat referent en aquest àmbit”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram