Ja està tot a punt perquè Hostafrancs gaudeixi de la seva festa grossa. Des del pròxim divendres 27 de setembre fins al 6 d’octubre, el barri es tenyirà de gresca i il·lusió després que el pregó de Pere Camps, veí del barri i director del festival BarnaSants, doni el tret de sortida a la festa.

Durant el primer cap de setmana de Festa Major tindrà lloc, a més, la 8a Fira Medieval amb espectacles, mercat i activitats infantils que ompliran els carrers de la Creu Coberta i Consell de Cent. Tanmtaeix, i pel que fa a la festa en si mateixa, dissabte 28 es podrà participar en activitats esportives com el torneig de futbol sala, bàsquet al carrer, campionat d’escacs, o bé apropar-se a les activitats musicals com la 9a Trobada de Cant Coral. Més tard, sobre les nou del vespre, tindrà lloc una de les activitats tradicionals de la festa, el ball de rams a la plaça Joan Pelegrí, i el posterior sopar de germanor.

L’endemà diumenge començarà la jornada amb la benedicció i fira de magranes al carrer de Vilardell i el posterior cercavila de gegants del barri. També es podrà assistir a la missa concelebrada, la ballada de sardanes o al concert d’havaneres de la tarda.

UNA FESTA REFLEXIVA

Dimarts 1 d’octubre serà el moment de debatre sobre les Festes Majors en temps de crisi a la Seu del Districte. En el debat hi participaran Ricard Estruch (Festa Major de Gràcia), Sònia Miró (Festa Major de Sants), Albert Capella (Festa Major Poblenou), Miquel Serrano (Festa Major de Sant Andreu) i Josep Espín (Festa Major d’Hostafrancs).

L’endemà dijous arribarà el torn dels infants, que quan surtin de l’escola podran anar al Festival infantil al Casinet d’Hostafrancs. Més tard, a partir de les vuit del vespre, es podrà gaudir d’una ruta de Festa Major per la història d’Hostafrancs.

Divendres 4 d’octubre tindrà lloc la xocolatada infantil i l’espectacle d’animació al carrer Vilardell i el recorregut gastronòmic TastAlbarri.

L’endemà dissabte 5 d’octubre serà especialment solidari. La Bicicletada Solidària aconseguirà que la Festa Major pedalegi per als més necessitats. Els aliments recollits aniran destinats al Centre Canpedró de Sants. Per altra banda, a la tarda els nens podran participar en el Firajoc que es farà al pati del Centre Montserrat Xavier i, ja a les nou del vespre, tothom podrà presenciar l’espectacle pirotècnic a la plaça Joan Pelegrí.

Finalment, diumenge 6 d’octubre el 21è Vermut de la Festa Major tancarà una setmana de festa grossa que, a més, haurà vingut acompanyada del Concurs Fotogràfic Instagram, del Joc d’Hostafrancs i diverses exposicions, entre moltes altres propostes per a tots els públics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram