Els Bandarres, la colla castellera del barri de Poble-Sec, va celebrar el seu catorzè aniversari amb una jornada històrica el mes passat.

Els castellers de Poble-Sec van plantar cara al 2 de 7, van alçar un 3 de 7 a la tercera ronda i van aixecar un gran 7 de 7, el castell estrella de l’actuació dels bandarres en la celebració del seu aniversari. Amb aquesta actuació, els del Poble-sec van posar fi a la temporada castellera, que s’ha reprès a finals d’agost com cada any. Tanmateix, la colla va actuar a les festes del barri durant l’agost en el marc del plat fort de la celebració, el Sec a Sac.

En declaracions a el3.cat, el portaveu de la colla, Quim Pérez, va afirmar que va ser “la nostra millor diada de la història”. Pérez va declarar que la valoració de la temporada “no pot ser més bona”.

Tot i la satisfacció, però, Quim Pérez va reconèixer que “la sensació de la temporada podria haver estat més bona”, ja que considera que si tota la temporada hagués estat com les dues darreres setmanes s’hauria arribat més alt.

La colla castellera ja ha començat la nova temporada de castells i aviat actuarà de nou a Sols durant la pròxima Diada, i a Valldoreix el dia 15 a les 12 del migdia.

Els bandarres també mantenen viu el programa Tots som una colla, que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va posar en marxa al 2010 per fomentar la pràctica castellera i fer pedagogia dels castells.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram