Montjuïc torna a ser aquests dies un “epicentre artístic i d’intercanvi professional”. Així defineix l’espai Ramon Simó, director del Festival Grec, certamen que ha arrencat aquest passat diumenge amb una gran festa popular de música i arts escèniques a l’Avinguda Maria Cristina.

Els grups musicals Els Catarres i Lax’n’Busto i el col·lectiu teatral Comediants van ser els encarregats de donar el tret de sortida a una edició del Festival Grec que arriba amb una vuitantena de propostes per a tot aquest mes.

L’endemà, el Teatre Grec de Montjuïc es va omplir d’acrobàcies espectaculars, moviments coreografiats al mil·límetre i d’una interpretació musical de primer nivell. Amb aquestes armes, la companyia australiana Circa i el Quatuor Debussy es van posar el públic a la butxaca amb la primera representació d’Opus, l’espectacle inaugural del Festival Grec d’enguany.

Una edició que comptarà amb 23 produccions internacionals i noms destacats de l’escena teatral catalana. Mario Gas, Paco Mir, Joaquim Oristrell, Magda Puyo, Rosa Maria Sardà, Carme Portaceli o Josep Maria Pou en són només alguns exemples.

Pel que fa a la dansa, els assistents al festival podran gaudir dels espectacles de Sol Picó, Memòries d’una puça, d’Àngels Margarit i la Companyia Mudances, Capricis, de Mudit Grau i Ramon Giménez, L’ADN de l’ànima o de la companyia Res de Res & Artigues, Remor.

OBERTURA DE MENT

L’edició d’enguany es presenta amb la imatge d’un cap obert atent a tot allò que passa al nostre món. Un món que, en paraules de Simó citant Zigmunt Baumann, esdevé disseminat i on cada cop resulta més difícil situar-se.

Una complicació que perceben molt aviat els nens i nenes, que també tenen el seu propi festival. El Minigrec va arrencar divendres passat també amb una festa a Montjuïc. Prop de 1.600 assistents van participar a la inauguració del certamen que inclou la programació per a públic familiar del Festival Grec.

La festa va comptar amb la participació de molts dels artistes que actuen a les tretze propostes de teatre, musica, dansa i titelles que componen el festival. El Minigrec se celebra fins el dia 28 d’aquest mes a vuit sales de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram