Aquest cap de setmana va tenir lloc a Creu Coberta les III Jornades Romanes de Barcelona, Barcino Colonia Romae, una iniciativa de l’Associació de Comerciants Creu Coberta amb Barcino Oriens i la Fundació Cultural Hostafrancs, que va aplegar milers de persones al llarg de l’eix.

Segons Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants Creu Coberta, aquesta és una iniciativa que vol combinar comerç i cultura, fent atractiu l’eix i el seu comerç de qualitat. Per això, Creu Coberta fa temps que ha apostat pel turisme i per un comerç proper, dinàmic, tradicional i a la vegada modern que sàpiga adaptar-se de forma ràpida als canvis en les formes de consum.

L’experiència exitosa de realitzar una mostra i recreació històrica de l’època romana, amb una fira comercial d’inspiració en aquesta època, permet que hi hagi un fluxe de visitants molt variat, com es va demostrar, al llarg de tot el cap de setmana. Tot i el ruixat iniciat, que va fer despertar els temors el dissabte al matí, el sol va ser radiant i va lluir al llarg dels dos dies.

A la inauguració de les Jornades, la Regidora d’Economia de Barcelona, i Segona Tinenta d’Alcalde, Sònia Recasens Alsina, va destacar l’esforç de l’Associació per tal de tirar projectes endavant. El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí Galbis, va destacar l’èxit d’aquestes jornades romanes com a fira comercial amb un valor afegit cultural molt important.

També van visitar, al llarg dels dos dies, el regidor de comerç de l’Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi Navarro, el director de comerç, Jordi Bailach, el president del Districte, Joaquim Mestre, i els regidors Assumpta Escarp (PSC), Jordi Portabella (ERC) i Ricard Gomà (ICV)

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram