CREU COBERTA

L’Esparteria Lluch és una de les botigues tradicionals del nostre barri. Situada a la Gran Via, l’any que ve farà vuitanta anys, abans ja havia estat al carrer de Sants i a la Carretera de la Bordeta al menys des de fa un segle. En parlem amb en Josep Pérez.

Una esparteria ven espart oi?

Doncs quan vam començar, era la part fonamental del negoci: escombres, pinzells, cordes i cordills, espart per l’agricultura, per a la construcció, estopa, raspalls…

I ha canviat molt el negoci?

Abans veníem al major, principalment. Avui, tot i que no ho hem perdut, venem molt més al detall. Bàsicament tenim diverses games de productes. En el primer bloc tenim encara productes d’espart, cistells, catifes, vímet, corda, bosses d’estiu, productes fets amb fibres, etc.

Però no us heu quedat aquí?

No. Hem hagut d’anar evolucionant. Tenim també productes de fusta, i objectes de decoració i regal, altres per a turistes.

Hi entren els turistes?

Si, van entrant. Però no és el nostre client principal.

Us està afectant la crisi?

Si, en no ser un producte de primera necessitat, les vendes se’n ressenten molt. Si no fos perquè l’edifici és nostre, i no tenim empleats, ja hauríem tancat. Mentre no hi haguem de posar estalvis, seguirem aguantant.

És un sector que es renova molt?

Tot es renova avui en dia. Intentem estar el dia. I de moment ens en sortim. Això ja és un regal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram