La convocatòria d’una concentració per part del Grup d’Habitatge de Sants, el passat 19 de setembre, per evitar un desnonament al carrer Olzinelles d’una dona i els seus dos fills menors va acabar amb una càrrega policial, diversos ferits lleus i una veïna, que no participava en la protesta, amb un atac d’ansietat.

Els manifestants es van concentrar a primera hora del matí a davant de l’edifici del carrer Olzinelles on s’havia de produir el tercer intent d’execució del desnonament. Veient la situació de tensió, la comitiva judicial va descartar tirar endavant el desnonament, però abans que decidissin marxar els Mossos d’Esquadra van carregar contra els manifestants. Des de la policia van explicar, segons va publicar el diari Ara, que van decidir carregar després que alguns dels concentrats evitessin que els agents identifiquessin una persona que havia increpat els operaris que havien de tapiar el pis. Des del Grup d’Habitatge de Sants, a través d’un comunicat fet públic l’endemà, es va admetre que havien evitat la identificació, però van remarcar que tot plegat es va fer “de forma pacífica i tranquil·la”. Des de l’entitat, però, denuncien que, quan l’empresa de serralleria ja havia marxat, “el caporal del dispositiu va bufetejar una companya” i tot seguit “els agents que quedaven van treure les porres i van començar a colpejar els veïns”.

INVESTIGACIÓ
Després dels fets, el fins ahir director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, va explicar que s’ha obert una investigació interna per analitzar l’actuació policial “de manera molt acurada”, amb “tranquil·litat, rigor i profunditat”. D’altra banda, el Síndic també ha obert una investigació per “conèixer de primera mà” les versions dels testimonis que vulgui aportar proves.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram