Com cuidar-se, què menjar, com dormir bé, com prendre les plantes medicinals o com mantenir-se actiu de forma segura. Aquests són alguns dels temes que es tractaran a les diverses activitats i xerrades de la Quinzena de la Salut per a Gent Gran que organitza l’Ajuntament al CaixaForum des de dilluns que ve fins al 7 de juny.

Per vint-i-tresè any consecutiu, aquesta iniciativa tornarà a incidir en la importància de l’envelliment saludable com a actiu primordial per a poder gaudir d’aquesta etapa de la vida com cal.

“És important aprendre a envellir bé i la gent gran, el sector clau per garantir la conciliació familiar, és necessari que prengui consciència del seu important valor per a la societat”, afirma Jordi marí, regidor del Districte.

Aquest és un dels objectius principals d’unes jornades que han de servir també per conèixer altres persones i compartir vivències.

QUINZE DIES ESPECIALS

Durant quinze dies, diverses conferències, caminades, exposicions i tallers explicaran de quina manera es pot afrontar la vellesa amb més energia i il·lusió.

Dilluns que ve, Jordi Martí realitzarà la presentació de la Quinzena i seguidament, un primer taller sobre nutrició i alimentació donarà el tret de sortida a unes jornades d’inscripció gratuïta.

Entre les diverses activitats els participants podran realitzar una visita guiada a l’exposició Georges Méliès, deixar-se emportar per la màgia del cinema o fer una visita històrica a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). En aquest sentit, també es podrà visitar la Mostra de treballs de pintura a les Cotxeres de Sants i prendre part en dues caminades.

Per poder-hi participar cal inscriure’s prèviament a la ludoteca d’Olzinelles.

Mantenir-se actiu

Cuidar-se l’esquena i mantenir la mobilitat articular és, probablement, un dels requisits més importants per poder gaudir d’un envelliment saludable.
En aquest sentit, practicar exercici físic regularment fa sentir-se millor i ajuda a portar una vida el més saludable i independent possible. Cal procurar incloure exercicis cardiovasculars, d’enfortiment muscular i de flexibilitat que estiguin adaptats a les condicions personals de cada persona. És per això que la planificació setmanal dels exercicis és molt important.
Aquestes i altres qüestions seran analitzades a la xerrada que dimecres que ve impartirà  Bàrbara Quintana en el marc de la Quinzena. Quintana és fisioterapeuta i està especialitzada en la gent gran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram