CREU COBERTA

Parlem també amb en Marc Vives, germà de l’Anna Vives, que ens comenta com neix el projecte tipogràfic de la seva germana.

Un projecte madurat el de la tipografia?

De fet, neix d’un no-projecte. L’Ana va tenir una mala experiència en ser contractada per un supermercat. Després de tres mesos va passar-ho malament. Ella ens deia que no hi havia companys, només feia una feina molt mecànica. I va tornar a quedar-se a casa cinc mesos. Després vam pensar que podria col·laborar a la Fundació Itinerarium, el nostre projecte familiar.

I què va passar?

Ella va estar fent mecanografia, uns quants mesos fins que va fer 0 errors, i un dia de cop i volta va fer un tipus de lletra que ens va agradar molt. Vam pensar-ho i vam proposar-nos treballar la tipografia, amb un equip humà darrera.

I d’aquí va sorgir la tipografia que ha causat furor.

Si, la combinació de majúscules i minúscules ha estat encertada. La idea del projecte és que sumant capacitats, tot es supera.

Què ha aportat la tipografia a Itinerarium?

De fet, per a la nostra Fundació, que s’encarrega de la formació d’emprenedors, és el projecte que ha tingut més projecció. És la primera vegada que a través d’una lletra podem comunicar valors.

On voleu arribar?

Ja tenim un acord amb Microsoft per a usar-la als ordinadors. Però l’èxit serà el dia que aquesta lletra no sigui especial. Cal encara molta feina a fer de sensibilització vers les persones amb Síndrome de Down, i molta feina per difondre que sumant capacitats, tot és possible.

Què us sembla el que hem preparat a Creu Coberta?

Ens ajudareu molt a difondre que l’Anna pugui ser Catalana de l’Any. I a més heu fet globus amb el lema Boig per tu, que precisament és la cançó preferida de l’Anna! Ens veurem a la Mostra de Comerç!

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram